Laatste deel van de eerste week - Reisverslag uit Warschau, Polen van mouitelsloo - WaarBenJij.nu Laatste deel van de eerste week - Reisverslag uit Warschau, Polen van mouitelsloo - WaarBenJij.nu

Laatste deel van de eerste week

Door: Monique

Blijf op de hoogte en volg

25 September 2005 | Polen, Warschau

hey lieve mensen.ow het is hier zo mooi!

De French cuisine was zeer geslaagd! Het duurde wel even maar dar geen wonder als je voor zo’n 15 man crepes gaat maken. Het was erg lekker moet ik zeggen. Ze maakte crepes aan naar smaak konden we ze ook nog laten bakken met ham en kaas. Erbij zat ook aardappelpuree met spekjes en uien. Zeer lekker! Het was een gezellige avond in de keuken op een gegeven moment zaten we met zo’n 25 man in de keuken! Van de verdieping hieronder kwamen ze ook al naar boven. Het schijnt dat hier meer te doen is dan op de 9e.
’s Avonds was er nog een feest maar uiteindelijk ben ik er niet naar toe geweest. Maar goed ook want het scheen niet leuk te zijn dus.. niks gemist. Het werd dus een filmpje kijken, saai he?

Piątek 23 Wrzesień

Eerst kregen we presentatie over de geschiedenis van Polen en daarna een rondleiding door de bibliotheek ban de school. Op de foto’s kun je deze zien: het is het “witte”gebouw links van de school, daarachter ligt de bibliotheek. Of we hem echt nodig hebben weet ik niet maar dat zien we dan wel. Na deze rondleiding hebben we nog zo’n uurtje in de zon gelegen, het weer is hier echt mooi! Toevallig dat een man vandaag in de supermarkt nog zei dat we geluk hebben hier, andere jaren is het stukken kouder.
‘s Middags hadden we nog een barbecue in een park tegenover de school. Het is een vrij groot park, in de zomer worden er verschillende party’s gehouden en in de winter is het mooi met de sneeuw. We werden naar een soort barretje in het park gebracht en daar ebgon de barbecue. We kregen daar worst met saus groente en brood. De worst smaakte zeer goed! ;)
Hierna gingen we richting hotel waarna ik mijn boodschappen ging doen. Zo’n 10 min vanm het hotel ligt een winkelcentrum met oa de champignon supermarkt dus zeer handig voor de boodschaapen. Heb hier zoiets mijn halve uitzet gekocht… Nou ja, wat bestek, bord, mokken, soepkom en een waterkoker altijd wel handig zeker straks in de winter!
’s Avonds alweer niet al te veel gedaan.

Sobota 24 Wrzesień

Vandaag hadden we Rabbit Hunting. Ja we gingen konijnen vangen. Bij aankomst op school mochten we onze eigen groep samenstellen samen met Jose (spreek uit Gggggosé) uit Spanje, Kathleen uit Belgie(Genk), Birute/ Till en Sina uit Duitsland vormde we team 2. De bedoeling was dat we op zoek gingen naar de Rabbit. We kregen vanaf het vertrek punt op ieder aankomst punt nieuwe aanwijzigingen waar deze zich kon bevinden. Zo werden we dus van de ene plek naar de andere plek gestuurd. Een bowlingcentrum, copy shop, info centre, book market, bioscoop, metrohalte en ten slotte weer naar school. Onze leader of the group Kathleen was iets te enthousiast ze rende bijna door de stad…… en wij bleven enkele meters achter. Die belgen ook zo ken ik er nog één…;) Het ging er namelijk om wie het snelst weer op school zou zijn en met bepaalde opdrachten/vragen konden we plus of minpunten krijgen. Vandaar onze enthousiaste Kathleen.
’s Avond ben ik naar een feest van de University of Warschau geweest. Je hebt hier namelijk SGH school of economics (waar ik op zit) en de universiteit. De jongen uit Brunsum (Ger) in het hotel tegenover mij zit namelijk op de universiteit. Aan gezien de ander twee dames hier bleven ging ik naar het feest van de Universiteit. We gingen eerst naar Paprotka de club waar we laatst een uurtje geweest zijn maar nu gingen we tegen 21.30 en starten we daar om even te loungen. Al snel kwam ik aan de praat met verschillende mensen, iedere dag leer je hier weer nieuwe mensen kennen en iedereen is zeer enthousiast en erg vriendelijk. Na Paprotka gingen we naar een zeer vage club in het oude stad. Je kwam binnen en in de ruimte stonden bedden!en verschillende tafeltjes door een soort keldertje kwam je weer bij andere keldertjes waar je kon relaxen, loungen, zitten en eentje waar je kon dansen en daar was de muziek zeer eentonig. Maar de club was op zich zeer appart overal in de muren van de keldertjes waren kaarsen neergezet en er hing een apart sfeertje. En heel erg vreemd in één ruimte kon je je laten maseren….door een lelijke oude man. Er gingen van die doorzichtige gordijntjes voor en dan……grrrrr moet er niet aan denken. Heb niemand op de tafel zie liggen maar dit was wel erg vreemd om te zien in een club.
Rond een uur of 3.30 gingen we met de nachtbus naar huis. Das wel handig er rijdt hier elke nacht een nachtbus, je moet alleen de goede kant opgaan natuurlijk………

Niedziela 25 Wrzesień

Na zo’n 4 a 5 uur geslape te hebben stond ik op om op weg te gaan naar de bus voor onze sightseeing tour georganiseerd door de school. Het was zeer interessant mar ook zeer snel. We kregen enkele oorlogsmonumenten te zien en de oude stadsmuren. Het oude gedeelte is zo mooi! Maar het is hier niet alleen “oud “er liggen hier ook hele grote nieuwe geouwen met winkels erin enzo. Je krijgt het idee alsof je in een film zit als je door de straatjes loopt van het oude gedeelte, echt mooi hier! Je moet het zien omhet te kunnen beleven, dus iedereen diue nog langs wil komen…….het is hier echt indrukwekkend!
Na de bustour gingen we naar een oorlogsmuseum waar we een engelstalig gids met ons mee kregen ook erg interessant maar we bleven een uur en je kunt er wel 2 uurtjes zeker door brengen denk ik. Dus Pap, Mam, Paul en Marloes jullie gaan hier ook wel naar toe denk ik.

Nadat we weer werden afgezet bij school ben ik tegen 16.00 uur naar een Piano concert geweest in een park. Heel apart! Er ligt een soort vijver in het midden daaromheen is gras en dan heb je verschillende bankjes in een cirkel. Heeel veel oude mensen zaten op de bankjes het hele park zat vol! En de jongeren zaten op het gras rond het water. Naast een standbeeld dat er staat gaf een bekende pianist zijn voorstelling.. Het is een jaarlijks terugkomend festival hier waar verschillende panisten uit heel de wereld komen, dus helaas Wiby heb ik misschien gemist.

Jullie horen weer van me! Morgen eerste echte schooldag at SGH!

dikke poen Mo